«Білкозин» єдине в Україні і в якого небагато конкурентів у Європі, підприємство, спеціалізація котрого виготовлення колагенової (білкової) екологічно чистої оболонки для ковбас, 2сосисок та інших харчових виробів. 

На виконання інвестиційного проекту «Розробка комплексної технології виготовлення і організація промислового випуску кільцевої білкової (колагенової) оболонки для потреб харчової промисловості України» ДІФКУ було надано фінансову підтримку на суму більш ніж 32 млн.грн.

Їстівна колагенова оболонка має властивості легкого зняття з батона та використовується для виробництва сосисок, сардельок, напівкопчених, варено-копчених, сирокопчених ковбасок.1
Їстівна колагенова оболонка, ідеально підходить длявиробництва сосисок «фреш» з подальшою обробкою на грилі/смаження в маслі на сковорідці.

Сировиною для виробництва колагенової оболонки служить сітчастий шар дерми шкур великої рогатої худоби (спилок Гольйово), одержуваний з шкіряних заводів.

Ветеринарно-санітарну безпеку сировини підтверджується ветеринарними сертифікатами та висновками санітарно-епідеміологічної експертизи. Основним компонентом спілка Гольйово є структурний білок колаген, який забезпечує механічну міцність оболонок і їх фізіологічну цінність для організму людини.

В процесі виробництва оболонок здійснюється контроль якості сировини, напівфабрикатів, готової продукції, що дозволяє забезпечити якість і безпеку оболонок.

Безпека продукції для здоров’я людини підтверджена висновками санітарно-епідеміологічної експертизи.4